Behandelingen

Pedicure

De voeten hebben het zwaar te verduren. Ze dragen het hele lichaam, zitten vaak in slecht passende schoenen verpakt en er wordt qua verzorging veel minder naar omgekeken dan de rest van het lichaam. Hierdoor kunnen problemen ontstaan.

Bij een eerste afspraak wordt er een anamnese afgenomen (vraaggesprek + voetencheck). Indien u voetproblemen heeft dan worden er bij de eerste afspraak, indien noodzakelijk, ook blauwdrukken gemaakt van de voeten en eventueel een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan heeft als doel u van advies te voorzien en u van uw voetproblemen af te helpen. In dit eerste consult zit ook een Pedicure Basis behandeling.

content image

De Pedicure behandelingen die Pedicure & Wellness Praktijk Claudia aanbiedt zijn:

Pedicure Basis:
Eerst worden de voeten gedesinfecteerd en daarna de nagels geknipt. De nagelriemen worden schoongemaakt en vervolgens wordt evt overtollig eelt verwijderd, alsmede eventueel aanwezige eeltpitten (likdoorns) en/of ingroeiende nagels en/of kloven worden behandeld. Daarna worden de nagels gefreesd en gepolijst. Als afsluiting volgt een korte ontspannende voetmassage met inbrenging van een verzorgende olie en voetencreme.

Spa Pedicure:
Er wordt begonnen met een Pedicure Basis en deze behandeling wordt uitgebreid met een  scrubbehandeling voor de voeten. Daarna krijgt u een voetmasker aangebracht. Eventuele eeltpitten (likdoorns) en eelt dat gesneden moet worden, wordt in deze behandeling niet gedaan. Dit om de kans op eventuele wondjes uit te sluiten, die anders eventueel geirriteerd kunnen raken door de scrub en het masker.

Luxe Spa Pedicure
Er wordt begonnen met een Pedicure Basis en een Spa Pedicure. Daarna volgt een heerlijke warme paraffinepakking voor de voeten. Uw voeten voelen daarna zijdezacht aan Eventuele eeltpitten (likdoorns) en eelt dat gesneden moet worden, wordt in deze behandeling niet gedaan. Dit om de kans op eventuele wondjes uit te sluiten, die eventueel geirriteerd kunnen raken door de scrub, het masker en paraffinepakking.

Deelbehandeling Pedicure:
B.v. 1 eeltpit (likdoorn) verwijderen, 1 voetwrat behandelen of 1 ingroeiende nagel behandelen.

Los Blauwdrukken maken van de voeten:
Doormiddel van blauwdrukken van de voeten kunnen voetproblemen opgespoord en vastgesteld worden.

Nagels tenen lakken in gekleurde lak: € 7,50 (indien u hiervoor kiest, dan is het raadzaam om teenslippers aan te trekken of mee te nemen, ivm het drogen van de nagels)

De Pedicure motor waarmee ik werk betreft een "nattechniek"motor. Binnen het Voetverzorgingsvak wordt dat door de client als zeer prettig ervaren.

Het handstuk van de pedicure motor heeft een geïntegreerde verstuiver, waardoor stofdeeltjes zich aan minuscule druppeltjes van de verstuivende vloeistof hechten. Dit is hygiënisch en voelt tegelijkertijd comfortabel aan.

Het is dus voor zowel de cliënt als de voetverzorger een groot voordeel, omdat de behandeling vrijwel pijnloos kan worden uitgevoerd. Het voelt dan ook verkoelend en aangenaam aan. Een ander groot voordeel is dat de behandelde plek continue wordt ontsmet.

Door een behandeling met deze 'nattechniek' te ervaren zult u inzien dat een bezoek aan de pedicure helemaal niet vervelend hoeft te zijn!

De salon biedt nog meer behandelingen aan, raadpleeg hiervoor de prijslijst!

Aan huis (ambulant)

Voor een Pedicure Basis behandeling kan ook ambulant (bij u thuis) een afspraak gemaakt worden. Dit is uitsluitend voor klanten die niet in staat zijn om naar de Praktijk te komen.

De plaatsen waar ik aan huis werk zijn: Huizen, Laren, Bussum, Eemnes, Hilversum en Blaricum. Voor een Pedicurebehandeling aan huis, buiten Huizen, geldt een toeslag van € 5,-- per behandeling. Dit ivm reiskosten. In Huizen wordt geen vergoeding in rekening gebracht.

Andere plaatsen zijn op aanvraag eventueel mogelijk. Dit is afhankelijk of er meerdere personen achter elkaar behandeld kunnen worden of dat de plaats vrij direct aan Huizen grenst.

content image

Luxe Spa handverzorging

Deze behandeling bestaat uit een ontspannend badje voor de handen, nagels vijlen, nagelriemen terug duwen, scrubben van de handen, handenmasker, paraffinepakking voor de handen, een heerlijke hand- en onderarmmassage met inbrenging van een verzorgende creme, aanbrengen van nagelriemolie op de nagels en nagelriemen en nagels lakken in blanke lak. 

content image

Rugpakking

 

  • De huid van de rug wordt eerst gereinigd en daarna volgt
  • een heerlijke scrubbehandeling met dode zeezout. Hierbij worden dode huidcellen verwijderd en de bloedsomloop gestimuleerd, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarna volgt een
  • zee algenpakking. Zee algen helpen de vochtigheidsgraad van de huid te verbeteren, hebben een zuiverende werking bij b.v. acne en ontgiften de huid of een
  • witte kleipakking. Deze kleipakking verbetert de doorbloeding van de huid, reinigt de  huid tot diep in de porieën en verfijnt de porieën of een
  • chocoladepakking. Deze pakking werkt anti-aging, ontstekingsremmend en vocht- en vetafdrijvend.
  • Met een warmhoudfolie en deken wordt uw rug daarna afgedekt, zodat de pakking goed haar werk kan doen.
  • Tijdens het intrekken van de pakking krijgt u een paraffinebehandeling van de handen of  een voetmassage. U kunt vooraf uw keuze bepalen.
  • Daarna wordt de huid van de rug weer gereinigd en volgt er een korte rugmassage.

Een rugpakking duurt 60 minuten.

 

Manicure behandeling voor mannen

Deze behandeling bestaat uit: het reinigen van de handen en nagels, nagels knippen en vijlen, nagelriemen verzorgen, evt frezen van de nagels, polijsten van de nagels en ter afsluiting een massage van de handen met inbrenging van een verzorgende handlotion.

Deze behandeling kan ook uitgebreid worden met een handsmasker, handscrub en paraffinepakking voor de handen.

content image

Massages

HOTSTONEMASSAGE:
Een hotstonemassage is een massage met warme basaltstenen. Eerst worden een aantal stenen op een deel van het lichaam gelegd. Dit geef een aangename warmte en ontspanning. Vervolgens wordt een ander deel van het lichaam met etherische olie afwisselend, met of zonder warme stenen, gemasseerd. De combinatie van warmte en massage heeft een diep ontspannend effect. Bovendien is een hotstonemassage een weldaad om van te genieten. Het heeft tevens een reinigend effect en maakt de spieren soepeler. Ook werkt het verlichtend bij diverse spier- en zenuwpijnen. De hotstones zijn basaltstenen. Dat betekent dat ze uit gestolde lava bestaan en door hitte zijn ontstaan. Door de grote dichtheid en hoge ijzergehalte houden ze warmte goed vast. Ze komen uit de zee in een vulkanisch gebied en hebben hun vorm gekregen door stromend water of door het schuren op een zanderige bodem. Ze zijn dus door de natuur gevormd en niet bewerkt. Op bewerkte stenen hebben je geen grip met masseren. Ze zijn te glad en glijden ook van het lichaam. Met natuurlijk gevormde stenen heb je dat niet.

Een heel verrassend effect geeft een massage die afgewisseld wordt door hotstones met coldstones. Het geeft een verfrissend effect met tintelingen.

content image

VOETREFLEXMASSAGE:

Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Tevens is het een heerlijke massage om ontspannen en ontstresst te raken.

Tevens is het ook mogelijk om een voetreflexmassage van 15 minuten met een voetreflexmassaage apparaat te boeken. De voetreflexzones worden hierbij ook gemasseerd.

De behandeling kan plaatsvinden in de salon, maar u kunt het apparaat ook voor een week huren.

content image

VOETMASSAGE of HANDMASSAGE

Een voetmassage of handmassage geeft ontspanning en is heerlijk als je vermoeide voeten of handen hebt. Ook helpt het tegen stress en na een voetmassage of handmassage slaap je ook veel onstpannender.

INFRAROODMASSAGE:
Infraroodmassage werkt ontspannend en pijnstillend doordat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt. Het is een droge warmte die tot in de diepste huidlagen doordringt, waardoor aanwezige afvalstoffen worden losgeweekt. Werkt zeer effectief bij koude of vermoeide voeten, vermoeide of onrustige benen, tennis-muisarm, rugklachten, hoofdpijnklachten, sportblessures. Tevens is het zeer geschikt bij het behandelen van pijnlijke spieren, reuma, fybromialgie, huidproblemen en doorbloedingsstoornissen.

content image

ANTI SCHIMMELNAGELPLAN

Zie onder "Prijslijst" voor meer informatie

GELLAK TEENNAGELS

Zie voor meer informatie onder het kopje "Prijslijst".

HARSEN

Zie voor meer informatie onder het kopje "Prijslijst".